Landgraaf, veel hoogtemeters. De tubes mocht iedereen thuis laten want die waren met dit parcours een 'no-go'. Het was een echt mountainbike rondje met veel regen en modder. Langs de hoge trap zat een lange afdaling in het parcours deze afdaling was amper te fietsen maar lopen was ook lastig. Door al deze glibberige stukken zijn er wat ongelukken gebeurt. Zo is Patrick gevallen en heeft hij de laatste ronde zonder zadel gereden. Anco kreeg net na de verzorgingspost een lekke band en moest een erg lang stuk lopen. Verder hebben de mannen zich goed weten te redden in deze modderige bende. Nu op naar het NK.

De start van Patrick ging niet zoals verwacht. Hij moest achteraan starten. Het koste hem veel moeite om terug naar voren te rijden. Na drie ronden kwam hij op plek zeven terecht. Helaas is Patrick op de lange afdaling gevallen en gleed 15 meter verder dan zijn fiets door de modder. Dit koste hem een aantal plaatsen. Zijn zadel was kapot en besloot daarom zonder zadel de laatste ronde uit te rijden. Hij eindigde op een mooie 12e plek.

Het parcours lag er dan wel slecht bij, voor Anco was dit het speelparadijs. Het ging super goed voor zijn gevoel, ook technisch was er niks op aan te merken. Hij wist alle vervelende klimmen en modderige afdalingen te blijven rijden. Tot dat het moment dat hij lek reed, net na de verzorgingspost. Hij had pas een ronde gereden en het ging zo goed, op dat moment lag hij op de zevende plaats. Uiteindelijk heeft Anco nog snel zijn wiel kunnen wisselen en is verder gereden. Uiteindelijk is hij op de 20e plek gefinisht. Omdat het al de 5e keer was dat Anco lek heeft gereden in dit seizoen baalde hij er erg veel van. Wel was hij blij dat hij zelf erg goed in vorm is.  

De elite renners moesten op een nieuwe startplek starten waarbij er weinig ruimte was om te een  plekje te vinden voor de klimmetjes en modderpaden begonnen. Sjoerd stond goed vooraan maar kon zijn krachten niet kwijt tijdens de start. Hij moest van zijn fiets af omdat iedereen samen kwam op een smal stuk. Door de drukte viel er iemand op de fiets van Sjoerd waardoor hij tijd verloor en werd ingehaald door 15 andere renners. Deze achterstand moest goed gemaakt worden volgens Sjoerd. Hij heeft de eerste ronde hard gereden om zijn verloren tijd in te halen. Hierdoor had Sjoerd al relatief veel van zijn energie vergeven in het begin van de wedstrijd. Hij schoof echter wel een aantal plekken op naar voren. In de laatste ronde kwam Sjoerd zichzelf tegen, alle energie was op. Het zware parcours zorgden ervoor dat er geen enkele mogelijkheid was om het ronde behouden te gaan rijden. Uiteindelijk was Sjoerd gefinisht als 37e. Hij is tevreden over zijn prestatie. Wel zag hij achteraf dat zijn ronde tijden elke ronde iets langzamer werden. Helaas geen constante wedstrijd.

Voor Geert was het doel om te finishen en extra wedstrijd ritme op te doen. Hij startte achteraan en heeft een constante wedstrijd kunnen rijden. Wel merkte Geert dat hij moeite had met de klimmen, hij besloot bij sommige klimmen die moeilijk te rijden waren een interval te plaatsen zodat hij niet hoefde te lopen. Geert voelde zich nog prima toen de wedstrijd bijna voorbij was. Dat betekend dat hij in goede conditie is. Geert was erg tevreden met het resultaat en zijn 44e plek. Vooral na zijn val tijdens de training van afgelopen week.

Koen wilde de wedstrijd graag uitrijden. Hij voelde zich nog vermoeid en had zware benen van zijn prestatie tijdens de alpentour. De start verliep eindelijk goed!  Hij kon goed mee naar voren schuiven. Helaas lag dit tempo op de eerste steile klimmen veel te hoog. De rest van de wedstrijd heeft Koen een tempo gepakt wat hij continu vol kon houden. Dit achter het groepje waar Sjoerd Meijdam in rondreed. Volgens Koen mist hij nog wat power in zijn benen maar technisch ging het allemaal goed. Na een mooie slip and slide show over het parcours, begon het te regenen. Koen kwam over de finish en alles, maar dan ook alles was nat.

Vorige pagina