Er werd een warme dag voorspeld tijdens de masters 30+ wedstrijd van de Pearl Izumi Cup in Zoetermeer. Tijdens het verkennen bleek er gelukkig een verfrissend briesje te staan die enigszins wat verkoeling zorgde maar ook voor wind tegen op bijna ieder stuk waar je het niet wilde. Toch kwam een extra bidon goed van pas. Deze hadden Ruud en Anco vast klaargezet voor het geval dat.

De organisatie had best veel veranderd aan de ronden ten opzichten van vorig jaar. Mede door de uitbreiding van de skihal van Snowworld was er aan de achterzijde een nieuwe klim gemaakt. Ook moest er dit jaar een gedeelte van de rockgarden worden omhoog gefietst, genoeg uitdaging dus.

De start verliep goed. Ruud was rustig vertrokken. Hij merkte dat het klimmen goed ging maar kon in de technische afdalingen niet mee. De juiste flow en vertrouwen ontbrak zeker in de eerste ronden. Door zijn eigen tempo te gaan rijden kreeg hij steeds meer vertrouwen en ontdekte betere lijnen in het parcours.

De warmte begon na een uur met namen bij de klimmen op te breken en Ruud moest even stoppen om de extra bidon met water op te pikken. Er moest nog een half uur gekoerst worden waarbij ik merkte dat de felheid in de klimmen wel ver verdwenen was. 

Uiteindelijk is hij als 17e over de streep gekomen en best tevreden met het resultaat. ‘Ik had niet de vorm die ik graag wilde maar heb vooral veel plezier gehad.’ Aldus Ruud. 

 

Anco had een last minute ingeving om na het klussen in de tuin, alsnog richting Zoetermeer te gaan om daar de wedstrijd te rijden. Het is zonde om de wedstrijd aan hem voorbij te laten gaan. Dus de fiets in de auto en Anco ging richting Zoetermeer. Zonder verwachtingen want de resultaten van de laatste tijd waren niet denderend.

De start ging fel, maar Anco wist net als Ruud rustig te vertrekken. Door bij de start bewust rustig aan te doen, wist hij zijn vermogen goed te verdelen over de wedstrijd. Hij is rond de 9e plaats gaan fietsen. Door de warmte was de wedstrijd zwaar maar Anco liet zich niet kennen. De eerste ronden gingen hem goed af. Echter waren de klimmen zwaar en begon dit halverwege de wedstrijd zijn tol te eisen. Door de warmte en de vermoeidheid zakte zijn moraal. Voor zijn eigen gevoel kan Anco zo veel beter. Toch eindigde hij op een mooie 10e plek.

Ondanks dat Anco zonder verwachting richting de wedstrijd, viel het hem toch erg tegen. Hij kan hier goed van leren en gaat zijn trainingen richten op de wedstrijd in Geleen

Vorige pagina