Koen van der Ven heeft afgelopen zondag een wedstrijd gereden in Paal (BE). Hij startten tussen een aantal bekenden zoals Tom Meeuwsen, Thijs van Amerongen en Quinten Hermans. Dit maakte de wedstrijd extra spannend maar vooral ook zwaar. Het parcours was modderig en glad, de kans op fouten maken was aanwezig. Na een goede maar erg snelle start is Koen op zijn eigen tempo gaan rijden en heeft zonder fouten te maken de wedstrijd uitgereden.

Mijn doel was; Het uitrijden van de wedstrijd zonder veel technische fouten te maken op het ontzettende gladde parcours en finishen tussen de eerste 10 Beloften. Tijdens het warm rijden zag ik een aantal topsporters voorbij fietsen. Tom Meeuwsen, Thijs van Amerongen Quinten Hermans. Dat zou betekenen dat op dit parcours, waar op veel stukken moest worden gelopen, het een uitdaging werd om niet gedubbeld te worden.

Start verliep goed, ik kon goed mee naar voor schuiven in het wiel van Thijs van Amerongen. De start ging erg snel, daarom ben ik mijn eigen tempo gaan rijden. Het was een ontzettend zware ronden met veel modder en gladde stukken. Ik had veel moeite het tempo hoog te houden op de loopstroken. Hier verloor ik kostbare meters op de nr 1 Tom Meeuwsen. Het technisch naar beneden en naar boven rijden ging goed. Ik heb geen fouten gemaakt op de spek gladde ondergrond. In mijn laatste ronde net voor de finish kwam Tom Meeuwsen mij voorbij om mij te dubbelen. Ik baalde dat ik hem niet voor kon blijven. Wat rijden die mannen hard! Uiteindelijk eindigde ik op een mooie 18e plek. 

Verder voelde ik me alweer een stuk fitter dan de week ervoor. Afgelopen week heb ik bloed laten prikken omdat ik niet herstelde van de Alpentour en ik voelde mezelf niet fit. Nu bleek dat ik een magnesium tekort heb en een ontregelde Schildklier. Beide veroorzaken vermoeidheid dus hoop hier snel vanaf te zijn kan ik er weer tegenaan! Ik hoop dat ik mij al beter voel voor het NK. Dat is al over een week. 

Vorige pagina